15 april 2007

HTML - implementatie positief onthaald!

8 nieuwe testpersonen hebben de HTML-implementatie van onze GUI geëvalueerd en de resultaten zijn zeer positief. Er waren enkele opmerkingen die vooral voortkomen uit het feit dat dit de eerste implementatie is. De implementatie is geen perfecte kopie van de papieren versie omdat het te veel werk vroeg om dit allemaal te maken.
Oorspronkelijk wilden we onze implementatie aan de Amazon API hangen, maar we zijn van dat idee moeten afstappen omdat we geen PHP-server hadden. We hebben dan besloten om gewoon wat gegevens manueel in te geven. Daardoor waren de zoekresultaten niet altijd optimaal.

Als alle foutjes uit de implementatie worden gehaald en het mogelijk is om een exacte kopie van het papieren prototype te maken, zouden de commentaren van de testpersonen nóg positiever geweest zijn.

De meeste testpersonen voelden intuïtief aan waar ze moesten klikken: wat zij verwachtten dat er was, was er ook effectief en deed ook wat ze wilden. Sommigen vlogen door de site alsof ze het al jarenlang gebruikten.

1 opmerking:

Roeland zei

De wiki ligt plat. Waar kan ik de resultaten van de evaluatie vinden, dan kan ik ook eens bekijken.