28 maart 2007

Mogelijke extra wijzigingen

Ik heb de nieuwe post van Jakob Nielsen gelezen en er kwam weer zeer interessante en nuttige informatie uit.
Hij verwees naar een oude post waar hij de goede en slechte dingen van Amazon vergelijkt. Het lijkt mij een goed idee om de goede eigenschappen toe te passen op onze interface, het zou nogal dom zijn om die weg te smijten:
  • confirmation mail en fulfillment zijn niet echt onderdeel van de gebruikersinterface en ik denk dat we onze testpersonen best niet lastigvallen met mails ;-)
  • De manier waarop er geregistreerd wordt bij Amazon is een goede manier die wij veranderd hebben. Ik kan mij nog herinneren dat vorige zaterdag bepaalde mensen last hadden met het registreren. Vooral de personen die geen ervaring hebben met registreren op sites. Zij dachten dat ze geregistreerd werden als ze een password gaven. Ik denk dat we best de Amazon-way overnemen.
  • "Customers who bought this book also bought": dat hebben wij (dacht ik toch) dus OK
  • Dat mensen een goed zicht willen krijgen van hun aankoop is zeer belangrijk. Ik kan mij herinneren dat ik dit al eerder gezegd heb. Dus we zouden wat uitvergrote foto's en misschien enkele delen uit een boek kunnen aanbieden.
  • Ons aanbod van boeken = aanbod van Amazon. Tweedehandsboeken is ook iets interessant. We zouden ook bij een boek een link kunnen plaatsen naar een pagina met tweedehandse versies. Dat is misschien iets om vlakbij de prijs te zetten: als iemand het te duur vindt, kan hij misschien overtuigd worden met de prijs van een tweedehands boek.
Verder las ik in de post van 26 maart dat mensen geïrriteerd raken door drop-down menu's. Ik kan dat geloven, vooral in die mega lange lijsten waar je je land in moet zoeken (gelukkig staat Belgium redelijk van boven). Dit kan vaak een reden zijn tot verkeerde leveringen. Dus ik stel voor ons drop-down menu bij het registreren weg te doen en gewoon te controleren of het land klopt.
Ook irriteren gebruikers zich aan het traag laden van pagina's (wie niet?). Dus...Ben, bij de volgende evaluatie wat rapper werken hè ;-)

Kan iemand deze wijzigingen doorvoeren op de tekeningen? Post ze op de wiki als ze in orde zijn, zodat iedereen ze eens kan controleren.
Als iemand niet akkoord gaat, reageren maar (dan voel ik mij tenminste niet zo eenzaam op de blog :-) )

2 opmerkingen:

Samuel zei

Als die dingen daar effectief zo instaan, dan kunnen we daar maar beter naar luisteren. Doorvoeren die handel zou ik zo zeggen

Roeland zei

ik heb de login-pagina -- amazon way version gemmaakt. Zeg maar wat gelle er van vindt